Warning: Use of undefined constant get_magic_quotes_gpc - assumed 'get_magic_quotes_gpc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cforms/lib_functions.php on line 342 Warning: Use of undefined constant theme_load_js - assumed 'theme_load_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 11 Warning: Use of undefined constant nav_js - assumed 'nav_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 32 Haarlems Symfonisch Blaasorkest » Blog Archive » Concert Britse Klassiekers – Groenmarktkerk - Symfonische Blaasmuziek uit Haarlem

Concert Britse Klassiekers – Groenmarktkerk

Concert
Concert Britse Klassiekers
When
zondag, februari 8, 2015
15:00 - Reserveer uw kaarten! - All Ages Buy Tickets
Where
Groenmarktkerk (map)
Nieuwe Groenmarkt 12
Haarlem, Noord-Holland, Nederland 2011 TW
Other Info
Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Thomas Lowe speelt op zondag 8 februari een serie Britse klassiekers in de Groenmarktkerk in Haarlem. Een van de hoogtepunten is het ‘Concerto for Bass Tuba’ van Ralph Vaughan Williams, met als solist Nándor Gábor Nagy.

Vaughan Williams was een verwoed verzamelaar van Engelse folksongs en carols, wat sporen in zijn eigen composities heeft nagelaten. Zijn tubaconcert uit 1954 hoort verrassend modern aan. Ook ‘Mannin Veen’ - wat zoveel betekent als ‘lief eiland Man’ - van de Britse componist Haydn Wood is gebaseerd op vier volksliedjes van het eiland waar hij zijn jeugd doorbracht.

Bijzondere optredens zijn er ook van het koperensemble en het blaaskwintet uit de gelederen van het orkest. Zij spelen respectievelijk ‘Fanfare en Anthem’ van Henry Purcell, de belangrijkste figuur in het Engelse muziekleven van de 17e eeuw, en ‘Purcell when drunk’. Het concert wordt afgesloten met een serenade, maar niet nadat eerder in de middag onder meer de statige mars uit de William Byrd Suite van Gordon Jacob heeft geklonken.

De van oorsprong Britse dirigent Thomas Lowe (1973) geeft met dit concert zijn visitekaartje af. Hij heeft zijn sporen echter al ruimschoots verdiend als trompettist, dirigent en docent.

« Back to the calendar

Plaats een reactie