Warning: Use of undefined constant get_magic_quotes_gpc - assumed 'get_magic_quotes_gpc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cforms/lib_functions.php on line 342 Warning: Use of undefined constant theme_load_js - assumed 'theme_load_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 11 Warning: Use of undefined constant nav_js - assumed 'nav_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 32 Haarlems Symfonisch Blaasorkest » Concerten - Symfonische Blaasmuziek uit Haarlem

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Eerdere concerten

Blaasmuziek in de Hout
Op zondag 15 juli 2018 gaf het Haarlems Symfonisch Blaasorkest, samen met harmonie de Spaarnebazuin, een spetterend optreden in de muziekkoepel van de Haarlemmerhout.

Slavische Streken in de Groenmarktkerk
Op zondag 11 februari 2018 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Matthijs Broers een wervelend programma met Slavische en Hongaarse dansen, en prachtig bewerkte Roemeense volksmelodieën. Soliste was Heleen Knoop op viool. Zij schitterde in de ‘Romance’ van Dvorák en in de ‘Zigeunerweisen’ van De Sarasate.

Heleen Knoop en Matthijs Broers. Foto: André Kamp

In een goed gevulde Groenmarktkerk genoten ruim 200 bezoekers van dit bijzondere concert. In diverse plaatselijke kranten, zoals De Haarlemmer, Haarlems Weekblad en Haarlems Dagblad, hebben aankondigingen gestaan naar aanleiding van ons persbericht. De verschillende onderdelen werden voor en na de pauze geïntroduceerd door Pieter Jonker. Het concertprogramma is nog samengesteld door voormalig dirigent Thomas Lowe.

Sinds 2013 legt het orkest zich toe op klassiek geblazen muziek. Met meerdere optredens per jaar – in februari een groot concert met telkens een nieuw thema en dit jaar in elk geval nog optredens op Koningsdag en in de zomer in de Haarlemmerhout – vervult het Haarlems Symfonisch Blaasorkest een belangrijke rol in het Haarlemse en regionale muziekleven.

Zomerconcert
Op zondag 25 juni 2017 was het weer tijd voor ons jaarlijkse zomerconcert in de Haarlemmerhout. Samen met harmonie De Spaarnebazuin.

Koningsdag 2017 in de Oude Baaf
Met een aantrekkelijk en gevarieerd programma opende het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Thomas Lowe Koningsdag in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Om 10 uur ’s morgens werden de harten en ledematen warm geblazen, waarna burgemeester J. Wienen het officiële openingswoord uitsprak.

Een geslaagd optreden als opwarming van Koningsdag 2017

The Roaring Twenties
Op zondag 12 februari 2017 gaf het Haarlems Symfonisch Blaasorkest weer een groot concert in de Groenmarktkerk in Haarlem. Thema was de jaren twintig, met George Gershwin’s ‘The Rhapsody in Blue’. Valentina Tóth soleerde hierbij op de vleugel.

Valentina Tóth (Tiende van Tijl) speelt Rhapsody in Blue met het Haarlems Symfonisch Blaasorkest

Valentina Tóth .. sprankelend .. in Gershwin’s ‘Rhapsody in Blue’ Foto: G. van Rooij

Zomerconcert
Op zondag 26 juni 2016 verzorgden de Haarlemse blazers weer een feestelijk optreden in de glazen muziekkoepel van Wiek Röling in een zonnige Haarlemmerhout.

Gastoptreden in Breda
HSB in actie tijdens Valentijnsconcert 2016
Op zaterdag 11 juni 2016 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest op de Grote Markt in Nassaustad Breda. Met onder meer de Ouverture die Fledermaus, de Rhapsody from the Low Countries en de Tango Fantasie van Jannico. Het publiek wist het te waarderen.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone