Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Heleen Knoop ‘Romance’. Foto: Aalt Guliker

Heleen Knoop soleert in ‘Romance’ van Dvorák

Op zondag 11 februari speelt het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Matthijs Broers een wervelend programma met onder meer Hongaarse, Roemeense en Slavische dansen. Soliste Heleen Knoop schittert in ‘Romance’ voor viool en orkest van Antonín Dvorák. 15.00 uur in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14, Haarlem.

Heleen Knoop studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Rotterdams Conservatorium. In 2007 sloot ze haar studie cum laude af.

Ze volgde lessen bij Jan Repko, Lex Korff de Gidts, Thijs Kramer, Oene van Geel en Jeffrey Bruinsma. Ze speelde onder andere in het Nederlands Jeugd Strijk Orkest (onder leiding van Johannes Leertouwer), het Nederlands Jeugd Orkest (onder leiding van Philippe Herreweghe en Reinbert de Leeuw), het Ricciotti Ensemble (onder leiding van Bas Wiegers), Asko|Schönberg, en bij het Magogo Kamerorkest.

Heleen is een veelzijdig musicus, ze houdt van alles waar muziek in zit. Dat kan barok repertoire, klassieke en romantische muziek, of moderne klassieke muziek zijn, maar ook improvisatie en popmuziek. Ze speelt zowel in kamermuziekbezetting als solo. Ook begeleidt ze koren en zangers, speelt ze in bands en arrangeert en componeert ze.

De viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds die ze in bruikleen heeft, bespeelt ze sinds 2001. Bouwer Johannes Jacobs heeft het instrument op kundige wijze aangepast aan de smallere bouw van Heleen.

Is je belangstelling gewekt en wil je komen luisteren? Bestel dan hier alvast je kaarten!

Eerdere concerten

Op zaterdagmiddag 11 november kon je in Winkelcentrum Schalkwijk zomaar op het Haarlems Symfonisch Blaasorkest stuiten. Van 14.00 – 15.00 uur speelde dit klassieke orkest onder leiding van Bob Kanne een proeve van eigen kunnen. Met ‘Slavische Streken’ werd het winkelende publiek een gevarieerd programma aangeboden.

Op zondag 25 juni was het weer tijd voor ons jaarlijkse zomerconcert in de Haarlemmerhout. Dit keer samen met de Spaarnebazuin.

Koningsdag in de Oude Baaf
Met een aantrekkelijk en gevarieerd programma opende het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Thomas Lowe Koningsdag in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Om 10 uur ’s morgens werden de harten en ledematen warm geblazen, waarna burgemeester J. Wienen het officiële openingswoord uitsprak.

Een geslaagd optreden als opwarming van Koningsdag 2017

The Roaring Twenties
Op zondag 12 februari 2017 gaf het Haarlems Symfonisch Blaasorkest weer een groot concert in de Groenmarktkerk in Haarlem. Thema was de jaren twintig, met George Gershwin’s ‘The Rhapsody in Blue’. Valentina Tóth soleerde hierbij op de vleugel.

Valentina Tóth (Tiende van Tijl) speelt Rhapsody in Blue met het Haarlems Symfonisch Blaasorkest

Valentina Tóth .. sprankelend .. in Gershwin’s ‘Rhapsody in Blue’ Foto: G. van Rooij


Zomerconcert
Op zondag 26 juni 2016 verzorgden de Haarlemse blazers weer een feestelijk optreden in de glazen muziekkoepel van Wiek Röling in een zonnige Haarlemmerhout.

Gastoptreden in Breda
HSB in actie tijdens Valentijnsconcert 2016
Op zaterdag 11 juni 2016 speelde het Haarlems Symfonisch Blaasorkest op de Grote Markt in Nassaustad Breda. Met onder meer de Ouverture die Fledermaus, de Rhapsody from the Low Countries en de Tango Fantasie van Jannico. Het publiek wist het te waarderen.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone