Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Dirigent Misha Sporck

Misha Sporck is vanaf 11 februari 2018 dirigent van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest. Na het onfortuinlijke (vanwege gezondheidsredenen) uitvallen van Thomas Lowe in het najaar van 2017 heeft oud-dirigent Matthijs Broers het stokje tijdelijk overgenomen. Met hem is het grote concert ‘Slavische Streken’, nog door Thomas Lowe voorbereid, gerealiseerd. Inmiddels is een nieuwe sollicitatieprocedure gestart. Misha Sporck is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Oud-dirigent Thomas Lowe

Thomas LoweThomas Lowe (1973) was van 2014 tot najaar 2017 onze dirigent. Hij werd geboren in de Engelse stad Halifax. Vanaf 9-jarige leeftijd kreeg hij les in trompet en cornet en nam achtereenvolgens plaats in de plaatselijke jeugd brassband en het regionale jeugd harmonie en symfonieorkest. Thomas studeerde af aan de universiteit van London (muziekwetenschap), gevolgd door de opleiding Master of Music (Trompet) aan de RSAMD in Glasgow.

Na een aantal jaar als Freelance musicus en docent te hebben gewerkt is hij verhuisd naar Nederland, waar hij les volgde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam (specialisatie oude muziek). Echter een steeds groeiende interesse voor het dirigeren, aangewakkerd door gastdirecties, leidde uiteindelijk tot het volgen van de bachelors opleiding HaFaBra directie (Artez Conservatorium Zwolle), waar hij les kreeg van Alex Schillings. In 2009 werd de opleiding succesvol afgerond met een eindexamenconcert met SDG Ommen.

Tegenwoordig combineert Thomas zijn werk als freelance trompettist (met o.a. het Brabants Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en de Nederlandse Bachvereniging) met het artistieke leiding geven aan blaasorkesten en lesgeven aan jonge muzikanten (klein koper). Naast zijn functie als dirigent van het harmonieorkest van de KAMV (Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging) is hij als docent verbonden aan Globe Centrum voor de Kunsten in Hilversum, Muziekvereniging ‘Crescendo’ Baarn en vanaf 1 augustus 2014 ook als dirigent van het Haarlems Symfonisch Blaasorkest.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone