Warning: Use of undefined constant get_magic_quotes_gpc - assumed 'get_magic_quotes_gpc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cforms/lib_functions.php on line 342 Warning: Use of undefined constant theme_load_js - assumed 'theme_load_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 11 Warning: Use of undefined constant nav_js - assumed 'nav_js' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/hasbo.nl/httpdocs/wp-content/themes/simplex/functions.php on line 32 Haarlems Symfonisch Blaasorkest » De dirigent - Symfonische Blaasmuziek uit Haarlem

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Dirigent Misha Sporck

Misha Sporck (1983) studeerde hoorn en compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij, respectievelijk, Oldrich Milek en Roderik de Man. Vanaf 2001 tot 2006 vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde hij hoorn bij Peter Hoekmeijer en compositie bij Theo Verbey en Daan Manneke. In juni 2009 behaalde hij zijn masterdiploma voor hoorn en natuurhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam, hoorn bij Herman Jeurissen en natuurhoorn bij Teunis van der Zwart. Als Erasmus student studeerde hij aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij Marie Luise Neunecker.

Misha Sporck viel als hoornist in bij verschillende beroepsorkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook speelde hij in Lucerne Festival Academy Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2008), European Union Baroque Orchestra (2008), Verbier Festival Orchestra o.l.v. Dutoit, Gergiev e.a. (2009-11).

Als jonge componist won hij de verschillende prijzen, waaronder het Bach compositie-concours te Den Haag (1e prijs), en Prinses Christina Concours (2e prijs, 2000).

Na een studie Hafabra-directie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Danny Oosterman (2014-2018) is hij zich meer gaan toeleggen op blaasmuziek. Naast het dirigeren van verschillende blaasorkesten componeerde hij al enkele werken voor harmonie- en fanfareorkesten. Momenteel dirigeert Misha naast het Symfonisch Blaasorkest Haarlem de St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude en Soli Koog-Zaandijk.

Hij is docent op de muziekscholen van Haarlem en Hoofddorp. En ook hoornist, componist en arrangeur voor o.a. het Nederlands Blazers Ensemble en het Ricciotti Ensemble.

Vanaf September 2018 is Misha dirigent bij het Haarlems Symfonisch Blaasorkest. Hij is dit nieuwe avontuur, samen met de leden van het orkest, vol enthousiasme aangegaan!

Oud-dirigent Thomas Lowe

Thomas Lowe (1973) was van 2014 tot najaar 2017 onze dirigent.

Thomas Lowe

Bevlogen dirigent

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone