Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Bestuur

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest heeft een Algemeen Bestuur, bestaande uit vijf orkestleden en een externe penningmeester en voorzitter. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit:

Voorzitter, vacature

Fulbert Nijpels, concertmanager/vicevoorzitter

Egine Nijpels, secretaris

Gerth Schönhage, penningmeester

Contact via secretariaat@hasbo.nl

Ben jij of ken jij die nieuwe voorzitter?

Het Haarlems Symfonisch Blaasorkest is op zoek naar een voorzitter. Heb jij enige bestuurlijke ervaring, houd je van klassieke blaasmuziek en ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie bij een levendig symfonisch orkest – of ken je zo iemand – neem dan snel contact met ons op.

Het orkest werd in 1952 als ‘Harmonie Orkest Haarlem’ opgericht. In de beginjaren waren we een traditionele harmonie, met eigen drumband en majorettes, van ‘rode’ signatuur. Al lopend luisterden we met marsmuziek feestdagen als het bloemencorso op. Ook speelden we in bejaardenhuizen en in het Huis van Bewaring.

Dirigent en klarinettist Simon Butter zorgde voor nieuw elan én nieuwe aanwas. Onder leiding van Matthijs Broers werd de stijgende muzikale lijn doorgetrokken. De keuze viel steeds meer op klassieke symfonische blaasmuziek. Tijdens het 50-jarige jubileum werd de naam dan ook aangepast in ‘Haarlems Symfonisch Blaasorkest’. Met Misha Sporck hebben we opnieuw een professionele dirigent (en trompettist) op de bok staan. Ieder jaar geven we een groot concert in februari, vaak met een of meerdere solisten.

Op dinsdagavond wordt gerepeteerd in de voormalige Rabobank naast Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem. Lijkt het je wat om voorzitter van dit vitale orkest te worden, kom dan eens langs. Neemt daarvoor contact op met Fulbert Nijpels, vicevoorzitter, 06 – 13 04 56 75.

Henk Lustig, voorzitter tot maart 2017

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone